Skip to Main Content

Tekijänoikeusopas: Etusivu

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun tekijänoikeusopas

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu

Saako lumiukko tekijänoikeussuojaa? Entä karvoilla koristellut alusvaatteet? Onko ohjelmoijalla isyysoikeus? Miten oopperan suoja-aika lasketaan?

Näihin ja moniin muihin luovien alojen tekijänoikeutta koskeviin kysymyksiin löytyy selkeä ja helppolukuinen vastaus Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun verkkomateriaalista.

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun verkkomateriaali on tehty Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Projektin ohjausryhmään kuului edustajia Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelua ylläpitävistä yliopistoista, Aalto-yliopistosta ja Taideyliopistosta. Nettimateriaalin ovat kirjoittaneet oikeusnotaari Jukka Jäske, OTK TaM Tiina Nevanperä sekä OTK tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder. Kuvasuunnittelu ja kuvitus Sanna Vilmusenaho ja Anna Keune.

Oheinen materiaali  on Taideyliopistojen tekijänoikeusasiamiehen tulkinta tekijänoikeuslain suojaamien teosten ja esitysten  käytöstä  opiskelussa, opetuksessa, tutkimuksessa ja  luovilla aloilla Suomen tekijänoikeuslain ja oikeuskäytännön mukaan. Tämän neuvontamateriaalin sisältö ei poista tarvetta käyttää asiantuntevaa lakimiestä oikeustoimissa. Aalto-yliopisto ja palvelua ylläpitävän konsortion yliopistot eivät korvaa vahinkoa, jota lukija katsoo kärsineensä aineiston sisällön johdosta.

Yhteystiedot

Maria Rehbinder

Tekijänoikeusasiamies

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu

maria.rehbinder@aalto.fi

Aalto-yliopisto

Lakipalvelut