Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Lainauspalvelut: Aalto-Primo

Lainauspalvelut Aalto-yliopiston oppimiskeskuksessa

Aalto-Primo

Tältä sivulta löydät ohjeita ja vinkkejä kirjautumisesta, lainaamisesta ja uusinnoista uudessa halupalvelu Aalto-Primossa.

Aalto-Primoon kirjautuminen - Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat Aalto-Primoon Kirjaudu sisään -valikosta Aalto-tunnuksellaan. Mikäli Aalto-tunnuksella kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä IT-palveluihin.

Aalto-Primoon kirjautuminen - muut asiakkaat

Muut asiakkaat kirjautuvat Aalto-Primoon kirjastokortin numerolla ja salasanalla. Ensimmäisellä kerralla sisään pääsee kirjautumaan vasta asetettuaan uuden salasanan. Salasanan asettaminen aloitetaan seuraavan linkin kautta -> aseta salasana. Huom! Aalto-Finnassa mahdollisesti käytössä ollut salasana ei enää ole voimassa.

Linkin takaa avautuvaan laatikkoon syötetään joko kirjastokortin numero tai sähköpostiosoite (Huom! Tämän sähköpostiosoitteen täytyy olla sama kuin asiakastiedoissasi.) Järjestelmä lähettää salansanan resetointiin tarvittavan linkin sähköpostiin. Sähköpostiin saapuvaa linkkiä klikkaamalla aukeaa laatikko Create New Password, johon asiakas syöttää haluamansa salasanan. Klikkamalla painiketta Send asiakas ohjataan Aalto-Primon kirjautumisikkunaan, johon syötetään kirjastokortin numero ja uusi, äsken asetettu salasana.

Mikäli epäilet, ettei asiakastiedoissasi ole sähköpostiosoitettasi, sähköpostiosoite on väärä tai sinulla on kirjautumisessa muita ongelmia, ole yhteydessä Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen asiakaspalveluun: oppimiskeskus@aalto.fi.

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen salasana vaihdetaan kirjautumalla omalle asiakastilille. Jos salasana unohtuu, uuden saa klikkaamalla kirjautumisikkunassa linkkiä Unohditko salasanasi?

PIN-tunnus

PIN-tunnusta tarvitaan automaateilla lainaamiseen. PIN-tunnus on nelinumeroinen ja se asetetaan/vaihdetaan itse kirjautumalla omalle käyttäjätilille Aalto-Primossa: Oma tili > Henkilökohtaiset tiedot > Päivitä PIN / Salasana.

PIN-tunnus voidaan asettaa oletusarvoon 1234 myös Oppimiskeskuksen asiakaspalvelupisteessä asioidessa, minkä jälkeen PIN-tunnus tulee käydä vaihtamassa omalle asiakastilille kirjautumalla.

Omat lainat ja uusinta

Pääset uusimaan lainasi kirjautumalla sisään Aalto-Primoon.

Sisäänkirjautumiseen on kaksi vaihtoehtoa:

    1. “Kirjaudu sisään” -painike löytyy näytön oikeasta ylälaidasta. Kun olet kirjautunut sisään, löydät lainasi oikeassa yläkulmassa näkyvän nimesi takaa.
    2. Kirjautuminen onnistuu myös reittiä Menu  “Omat tiedot”, jolloin kirjautumisen jälkeen saat näytölle yleiskatsauksen omista lainoistasi, varauksistasi, maksuistasi sekä lainakielloista ja viesteistä.

Saat uusittua kerralla kaikki uusittavissa olevat lainasi painamalla “Uusi kaikki”-painiketta. Jos haluat uusia vain jonkin tai jotkin lainoistasi, rasti kunkin uusittavan lainan edessä oleva ruutu ja lopuksi klikkaa “Uusi valitut” -painiketta. Lisäksi saat uusittua minkä tahansa yksittäisen lainan painamalla sen kohdalla olevaa “Uusi”-painiketta.

  • Mikäli “Uusi”-painiketta ei näy, laina ei ole uusittavissa tai olet juuri äsken uusinut sen, jolloin painikkeen paikalla näkyy teksti ”Uusittu”.

Varaukset

Tarvitset varauksen tekoon voimassa olevan kirjastokortin. Huom! Vain lainassa tai varattuna olevaa aineistoa voi varata! Vaihtoehtoisesti voit pyytää varauksen tekemistä asiakaspalvelussa. Hyllyssä paikalla olevaa aineistoa ei voi varata.

  • Kirjaudu Aalto-Primoon
  • Etsi haluamasi teos
  • Painetun teoksen tiedoissa oleva linkki "Saatavilla kirjastossa" avaa kirjan Saatavuus-tiedot, josta löytyy myös kohta "TEE VARAUS: Varaus"
  • Varaus-sanaa klikkaamalla pääsee valitsemaan noutopaikan
  • Klikkaa lopuksi Tee varaus -linkkiä

Kun varaamasi aineisto on noudettavissa, saat ilmoituksen sähköpostilla. Varatut kirjat löytyvät asiakaspalvelupisteen vierestä. Varauksen noutoaika on 5 arkipäivää. Itsepalveluna noudettavat varaukset ovat aakkosjärjestyksessä asiakkaan sukunimen mukaan. Muistathan asettaa nelinumeroisen PIN-koodin käyttäessäsi lainausautomaattia: Oma tili > Henkilökohtaiset tiedot > Päivitä PIN / Salasana

Peruthan varauksesi Aalto-Primossa Varaukset-osiossa, jos et enää tarvitse aineistoa. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluun peruaksesi varauksen. Mikäli varausta ei noudeta tai peruta viimeiseen voimassaolopäivään mennessä, peritään siitä 2 euron maksu.

Lyhytlainoja ja itsellään jo lainassa olevia julkaisuja ei voi varata.