E-kirjaopas: Ellibs

Yleistä

Kirjallisuutta eri kustantajilta ja aihealoilta. Sisältää paljon suomenkielistä aineistoa.

Ellibsin e-kirjapalveluun kirjautuminen muuttuu 3.12.2018

Kirjautuminen Ellibsin e-kirjapalveluihin muuttuu 3.12.2018. Palveluun ei kirjauduta enää Ellibsiin luoduilla erillisillä tunnuksilla vaan Haka-tunnuksilla eli Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Muutoksen yhteydessä vanhat Ellibs-käyttäjätilit lakkaavat toimimasta. Samalla vanhoihin käyttäjätileihin liittyvät mahdolliset suosikkilistat ja lainaushistoriat katoavat. Palvelusta koneelle ladatut kirjat voi lukea loppuun laina-ajan puitteissa, mutta pelkästään nettiselainten kautta luetut lainat eivät säily.

Ellibsin uusi e-kirjapalvelu on entistä selkeämpi ja monipuolisempi. Voit lukea useita e-kirjoja nyt suoraan selaimessa, jolloin niitä ei tarvitse ladata laitteeseen. Uutta on myös e-kirjojen varausmahdollisuus.

Kirjat löytyvät Ellibs-palvelusta tai Aalto-Finnan kautta hakemalla.

Jatkossa siis kirjojen lukeminen ja lataaminen edellyttävät Haka-kirjautumista Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksilla.

Kirjojen käyttäminen

Löytyvätkö e-kirjat Finnasta: Kyllä

Käyttölisenssi: Yhden yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Kun kirja on toisen asiakkaan käytössä, lukee kirjan tiedoissa Kaikki lainausoikeudet ovat käytössä. Kirjojen lukeminen ja lataaminen edellyttävät Haka-kirjautumista Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksilla 3.12.2018 lähtien.

Käyttäminen kampusverkon ulkopuolella (vain aaltolaisille): Kyllä, suoraan Finnan e-kirjalinkistä tai Ellibs-sovelluksen kautta

Digital Rights Management (DRM) -suojattu e-kirja: Kyllä

LISÄKSI: Kirja ladataan luettavaksi yhdeksi tai seitsemäksi vuorokaudeksi. Laina-ajan päätyttyä e-kirja sulkeutuu automaattisesti eikä kirjaa voi enää lukea.

Offline-käyttö

Lataaminen omalle tietokoneelle:

• Ohjelmavaatimus: Adobe Digital Editions
  • Lukuaika: 1 tai 7 vuorokautta

Lataaminen älypuhelimelle, tabletille ja e-kirjojen lukulaitteelle:

• Ladattavissa iOS- ja Android-laitteille sekä useille e-kirjojen lukulaitteille
  • Ohjelmavaatimus: Adobe Digital Editions app tai Ellibs-sovellus
  • Lukuaika: 1 tai 7 vuorokautta

Tulostus ja kopiointi

Tieto kirjakohtaisesta tulostus- ja kopiointimahdollisuudesta löytyy kirjan tiedoista.