Skip to Main Content

Visual Resources Centre: Aalto-yliopiston kuvat

Aalto-yliopiston kuva-aineistot Finnassa

 

Tutustu Aalto-yliopiston arkiston kokoelmiin

Aalto-yliopiston sekä sitä edeltäneiden korkeakoulujen toimintaan liittyviä kuva-aineistoja löydät arkiston Finnasta ja Aalto-yliopiston arkiston kokoelmiin voit tutustua arkiston verkkosivuilla.

Aineistosta löytyy opetusta ja tutkimusta dokumentoivia valokuvia yliopiston historiasta, opinnäytteisiin ja diplomitöihin liittyviä kuva-aineistoja, oppilastöitä sekä yliopistossa toimineiden opettajien henkilöarkistoihin liittyviä aineistoja. Varhaisimmat aineistot ovat 1900-luvun alusta.

Aineiston käyttöoikeustiedot näytetään kuvan yhteydessä, esimerkiksi suuri osa historiallisista valokuvista on käytettävissä vapaasti avoimella CC-BY 4.0-lisenssillä. Mikäli kuvaa ei näytetä aineistosta arkiston Finnassa, aineiston julkaisemiseen voi liittyä tekijänoikeudellisia tai muita rajoitteita, aineistoon voi tutustua paikan päällä sopimuksesta VRC-palvelun kanssa.

Finnassa on rajoitettu määrä digitoitua aineistoa ja arkistolla on kokoelmia, jotka eivät vielä ole digitaalisesti saatavilla. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä:

arkisto@aalto.fi (arkistoaineistojen tutkijapalvelut, korkearesoluutioset kuvat, digitointi ja käyttö julkaisuissa)

Aalto-yliopiston kuva-aineistojen tallentaminen

Onko sinulla Aalto-yliopiston opetukseen, tutkimukseen tai toimintaan liittyvää kuva-aineistoa, joka olisi säilyttämisen arvoista?

Onko sinulla opinnäytteeseesi tai harjoitustyöhön liittyviä kuvia?

Jäikö projektista käteen kuva-aineistoa, joka voisi kiinnostaa tulevia tutkijoita?

Otamme vastaan pääosin digitaalista, mutta tarvittaessa myös originaaleja kuva-aineistoja, jotka liittyvät Aalto-yliopistossa opiskelun tai tutkimuksen tuloksiin, kuten opinnäytteisiin, näyttelyihin, tai projekteihin.  Aineiston luetteloinnista ja mahdollisesta digitoinnista ja saattamisesta asiakkaiden ja tutkijoiden käyttöön vastaavat yhteistyössä Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen VRC sekä Aalto-yliopiston arkisto.

Ota yhteyttä: arkisto@aalto.fi