Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Visual Resources Centre: Aalto-yliopiston kuvat

Aalto-yliopiston kuva-aineistot Finnassa

 

Tutustu Aalto-yliopiston arkiston kokoelmiin

Aalto-yliopiston sekä sitä edeltäneiden korkeakoulujen toimintaan liittyviä kuva-aineistoja löydät arkiston Finnasta ja Aalto-yliopiston arkiston kokoelmiin voit tutustua arkiston verkkosivuilla.

Aineistosta löytyy opetusta ja tutkimusta dokumentoivia valokuvia yliopiston historiasta, opinnäytteisiin ja diplomitöihin liittyviä kuva-aineistoja, oppilastöitä sekä yliopistossa toimineiden opettajien henkilöarkistoihin liittyviä aineistoja. Varhaisimmat aineistot ovat 1900-luvun alusta.

Aineiston käyttöoikeustiedot näytetään kuvan yhteydessä, esimerkiksi suuri osa historiallisista valokuvista on käytettävissä vapaasti avoimella CC-BY 4.0-lisenssillä. Mikäli kuvaa ei näytetä aineistosta arkiston Finnassa, aineiston julkaisemiseen voi liittyä tekijänoikeudellisia tai muita rajoitteita, aineistoon voi tutustua paikan päällä sopimuksesta VRC-palvelun kanssa.

Finnassa on rajoitettu määrä digitoitua aineistoa ja arkistolla on kokoelmia, jotka eivät vielä ole digitaalisesti saatavilla. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä:

arkisto@aalto.fi (arkistoaineistojen tutkijapalvelut, korkearesoluutioset kuvat, digitointi ja käyttö julkaisuissa)

Aalto-yliopiston kuva-aineistojen tallentaminen

Onko sinulla Aalto-yliopiston opetukseen, tutkimukseen tai toimintaan liittyvää kuva-aineistoa, joka olisi säilyttämisen arvoista?

Onko sinulla opinnäytteeseesi tai harjoitustyöhön liittyviä kuvia?

Jäikö projektista käteen kuva-aineistoa, joka voisi kiinnostaa tulevia tutkijoita?

Otamme vastaan pääosin digitaalista, mutta tarvittaessa myös originaaleja kuva-aineistoja, jotka liittyvät Aalto-yliopistossa opiskelun tai tutkimuksen tuloksiin, kuten opinnäytteisiin, näyttelyihin, tai projekteihin.  Aineiston luetteloinnista ja mahdollisesta digitoinnista ja saattamisesta asiakkaiden ja tutkijoiden käyttöön vastaavat yhteistyössä Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen VRC sekä Aalto-yliopiston arkisto.

Ota yhteyttä: arkisto@aalto.fi