Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Julkaisutoiminnan arviointi - bibliometriikka: Miten tarkistat H-indeksisi?

Aiheesta muualla

Helsingin yliopiston kirjaston opas

Bibliometriikka

Oulun yliopiston kirjaston opas

Tieteellisiin julkaisuihin pohjautuva arviointi

 

Miten tarkistat H-indeksisi

Tutkijan H-indeksin voi tarkistaa mm. Web of Science ja Scopus -tietokannoista sekä Publish or Perish -ohjelmalla. Publish or Perish on Google Scholarin viittausten analysointia varten laadittu ilmainen ohjelma, jonka voi asentaa omalle tietokoneelleen.

Jotta tutkijan h-indeksi voidaan määrittää tarkasti, on tarkasteluun otettava vain hänelle kuuluvat julkaisut ja kaikki ne julkaisut, jotka ovat tietokannoista löydettävissä. Tämän vuoksi h-indeksin luotettavaan määrittelyyn tarvitaan aina tutkijan ajantasainen julkaisuluettelo.

Tietokannassa haetaan tarkasteltavaksi tutkijan kaikki julkaisut. Kun kaikki julkaisut on saatu kokoon esim. siirtämällä ne Marked List (WoS) tai My List (Scopus) -listalle, valitaan Create citation report (WoS) tai View citation overview (Scopus). Viittausanalyysi-näkymässä saadaan viittausten kokonaismäärä, viittausten kohdentuminen julkaisuittain ja vuosittain sekä H-indeksi.

Yhteistietoja

Lisätietoa ja kysymyksiä julkaisutoiminnan arvioinnista ja bibliometriikasta:

acris@aalto.fi

Tenure Track -rekrytointeihin liittyvät julkaisuanalyysitilaukset sekä kysymykset:

mis@aalto.fi