Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Julkaisutoiminnan arviointi - bibliometriikka: Home

Aiheesta muualla

Helsingin yliopiston kirjaston opas

Bibliometriikka

Oulun yliopiston kirjaston opas

Tieteellisiin julkaisuihin pohjautuva arviointi

 

Julkaisutoiminnan arviointi - bibliometriikka

Julkaisutoiminnan arviointi Aalto-yliopistossa

Bibliometriikkaa voidaan käyttää monissa julkaisutoiminnan arvioinnin vaiheissa mittaamaan joko yksittäisen tutkijan tai laajempien yksiköiden julkaisutoiminnan näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Viittaus- ja julkaisumääriin perustuvat analyysit ovat mahdollisia työkaluja esimerkiksi rekrytoinneissa, urajärjestelmän arvioinneissa, rahoitushakemuksissa ja sisäisissä julkaisutoiminnan arvioinneissa. Viittausanalyyseilla on vaikutusta myös kaikkiin tunnetuimpiin yliopistorankingeihin. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusmallissa huomioidaan Julkaisufoorumin luokkiin perustuva julkaisujen arviointi.

Merkitse organisaatiosi oikein

Aalto-yliopiston julkaisutoiminnan arvioinnin kannalta on erittäin tärkeää, että kirjoittajat merkitsevät organisaationsa oikein kirjoittamiinsa julkaisuihin. Osoitteen tulee olla muotoa:

Department of X, Aalto University, FI-00076 AALTO, FINLAND.

Laitoksen nimi kirjoitetaan kokonaisuudessaan auki, lyhenteitä ei käytetä.

Bibliometriikkapalvelut

Aalto-yliopiston Johtamisen tietopalvelut sekä RES Avoin tiede ja ACRIS -tiimi tarjoavat bibliometrista osaamistaan Aalto-yliopiston tutkijoiden käyttöön tekemällä palveluna bibliometrisia julkaisuanalyyseja, joilla kartoitetaan tieteellisen julkaisutoiminnan vaikuttavuutta ja näkyvyyttä. Julkaisuanalyysejä hyödynnetään myös Tenure Track -rekrytoinneissa sekä urapolkujen eri vaiheissa.

Lisätietoa ja kysymyksiä julkaisutoiminnan arvioinnista ja bibliometriikasta:

acris@aalto.fi

Tenure Track -rekrytointeihin liittyvät julkaisuanalyysitilaukset sekä kysymykset:

mis@aalto.fi

Yhteistietoja

Lisätietoa ja kysymyksiä julkaisutoiminnan arvioinnista ja bibliometriikasta:

acris@aalto.fi

Tenure Track -rekrytointeihin liittyvät julkaisuanalyysitilaukset sekä kysymykset:

mis@aalto.fi