Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Linkitys lisensoituun e-aineistoon: E-lehdet

Suorat linkit Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen lisensoimiin e-aineistoihin.

Elektronisten lehtien linkitys (Oppimiskeskuksen lisensoimat vuosikerrat)

Ensin tulee selvittää tarvittavan lehden SFX-linkki. Sillä pääsee kaikkiin Oppimiskeskuksen lisensoimiin vuosikertoihin.

 • Mene Aalto-Finna -portaaliin
 • Hae haluttu lehti käyttämällä sivun oikeassa laidassa olevaa Selaa e-lehtiä (SFX) -toimintoa.
 • Hae tulosjoukosta lehtesi ja klikkaa nimen perässä olevaa SFX-kuvaketta.
 • Valitse auenneista SFX-ikkunan vaihtoehdoista Create short link: Bib.fi short link service
  Esimerkki:
 • Kopioi lyhytlinkki ja hyödynnä sitä kuten mitä tahansa muutakin linkkiä liittämällä se esim. Mycoursesiin.

Bib.fi-lyhytlinkki siis ohjaa SFX-ikkunaan, jonka kautta lehden kokoteksteihin voi päästä (katso tämä videona).

SFX-ikkuna

SFX-ikkuna on portti eri Oppimiskeskuksen lisensoimiin lähteisiin, joiden kautta haluttuun aineistoon voi päästä. Olennaista on, mikä on aineiston saatavuus full text -muodossa, eli onko mahdollista katsella tai ladata se kokonaisuudessaan.

 • Artikkeleissa full textin kohdalla oleva viite ja Go-nappi ovat merkki siitä, että aineiston pitäisi olla saatavissa nappia painamalla.

 • Lehdissä tulee kiinnittää huomiota, mille ajalle lehden arkisto on hankittu. Sen voi nähdä full text -viitteen alta:  Yllä olevassa esimerkissä Go-linkin takaa siis on pääsy 2001 tai uudempiin artikkeleihin kyseisessä lehdessä. Vanhemmat numerot ovat ehkä saatavissa jonkun toisen palvelun kautta, tai sitten niihin ei ole katsottu tarpeelliseksi hankkia elektronisen muodon lisenssiä lainkaan.

Jos tarvitsemaasi aineistoa ei ole saatavissa full text -muodossa, voit halutessasi seuraavaksi selvittää sen saatavuuden painettuna lehtenä alempana SFX-ikkunassa olevien holdings information -linkkien avulla.

 

Yhteystiedot

Autamme mielellämme linkitykseen liittyvissä ongelmissa. Kaikkein parhaiten saat yhteyttä laittamalla meille sähköpostia:

Poikkeus: Harvard Business Review

Huom! Harvard Business Review ei käyttösäännöissään salli aineistojensa linkittämistä. Lehden kanssa on siis toimittava esim. siten, että haetaan lehti käyttämällä Aalto-Primo-portaalia.