Skip to Main Content

Linkitys lisensoituun e-aineistoon: Linkitys

Suorat linkit Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen lisensoimiin e-aineistoihin.

Linkitys Aalto-yliopiston lisensoimaan e-aineistoon

Tässä oppaassa neuvotaan, miten saa tehtyä suoria ja toimivia linkkejä Oppimiskeskuksen hankkimaan e-aineistoon. Tästä on hyötyä sekä opiskelijoille, tutkijoille että opettajille. Ohjeet on lajiteltu välilehdille aineistotyypeittäin.

Miksi pitäisi linkittää?

Monet kustantajat eivät salli esimerkiksi PDF-muotoisten artikkelien suoraa tallentamista ja jakamista esimerkiksi kurssin sivujen tai opetusportaalin kautta.

Yksittäisten aineistojen käyttöehdot löydät tarvittaessa täältä.

Aineistoja voi kuitenkin tarjota yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön noudattamalla tässä oppaassa esiteltyjä menettelytapoja, joissa varsinaisen dokumentin jakamisen sijasta jaetaan lyhytlinkki artikkeliin, verkkolehteen tai yksittäiseen e-kirjaan tai tietokantaan.

Vaikka linkit ovat pitkäikäisiä, kannattaa niiden toimivuus tarkistaa eritoten vuodenvaihteessa, jolloin uudet aineistosopimukset astuvat voimaan. Uudet aineistosopimukset saattavat tuoda muutoksia esimerkiksi lehtien lisensioituihin vuosikertoihin.

Kannattaa myös huomioida, että lisensioidulle kuvamateriaalille on olemassa täysin omat ohjeensa.

Google Scholar

Linkin takana olevalla välilehdellä kerrotaan, miten saat automaattiset linkit Google Scholarin hakutuloksissa niihin aineistoihin, joihin Aalto-yliopiston oppimiskeskus on hankkinut lisenssin.

Yhteystiedot

Autamme mielellämme linkitykseen liittyvissä ongelmissa. Kaikkein parhaiten saat yhteyttä laittamalla meille sähköpostia:

Poikkeus: Harvard Business Review

Huom! Harvard Business Review ei käyttösäännöissään salli aineistojensa linkittämistä. Lehden kanssa on siis toimittava esim. siten, että haetaan lehti käyttämällä Aalto-Primo-portaalia.