Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Linkitys lisensoituun e-aineistoon: Google Scholar

Suorat linkit Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen lisensoimiin e-aineistoihin.

Google Scholar Aalto-yliopiston verkossa

Google Scholar on Googlen tieteellisen tiedonhakuun erikoistunut hakukone.

Aalto-yliopiston suojatun verkon kautta käytettäessä Google Scholarin hakutuloksista on suora yhteys kokonaisiin aineistoihin (esim. lehtiartikkeli), mikäli Oppimiskeskus on hankkinut niihin lisenssin. Tällöin hakutuloksissa, heti viitteen otsikon perässä, on linkki FullText:sfx@Aalto.

Mikäli sfx@Aalto linkkiä ei näy oikealla, kokeile >> "Lisätietoja" linkkiä viitteen alla. 

Kun klikkaat SFX-linkkiä pääset ikkunaan, jossa kerrotaan tarkemmin kyseisen viitteen saatavuudesta. Katso lisätietoa alempaa SFX-ikkuna -laatikosta.

Yliopiston suojattuun verkkoon pääsee Aalto-tunnuksia käyttäen:

 • kirjautumalla sisään kaapelilla verkkoon kytkettyyn Aallon työasemaan
 • kirjautumalla millä tahansa laitteella kampusalueella kuuluvaan langattomaan Aalto-verkkoon.
 • mistä vain ja milloin vain VPN-ohjelmiston ja -yhteyden avulla

Google Scholar muilla internet-yhteyksillä

Jos käytät Google Scholaria muualta kuin Aalto-yliopiston verkosta, on linkkien saamiseksi näkyviin 2 vaihtoehtoa:

1) Käytä Google Scholaria Oppimiskeskuksen välityspalvelimen kautta

Tämä linkki löytyy myös proxy-palvelimen aineistolistalta Googlen kohdalta aakkosista: http://libproxy.aalto.fi/menu

Näin käytettäessä liikenne koneesi ja Scholarin välillä ohjautuu proxy-palvelimen kautta ja sinulta kysytään aalto-tunnus heti aluksi.

2) Aseta selaimesi näyttämään Oppimiskeskuksen SFX-linkit

 • Klikkaa Scholarin pääsivulla Asetukset / Settings.
 • Klikkaa Kirjastolinkit / Library links
 • Kirjoita hakuun "aalto" ja paina enter.
 • Laita merkintä kohtaan Aalto University ja klikkaa Tallenna / Save.

Ohjevideo asetusten tekemisestä

SFX-ikkuna

SFX-ikkuna on portti eri Oppimiskeskuksen lisensoimiin lähteisiin, joiden kautta haluttuun aineistoon voi päästä. Olennaista on, mikä on aineiston saatavuus full text -muodossa, eli onko mahdollista katsella tai ladata se kokonaisuudessaan.

 • Artikkeleissa full textin kohdalla oleva viite ja Go-nappi ovat merkki siitä, että aineiston pitäisi olla saatavissa nappia painamalla.

 • Lehdissä tulee kiinnittää huomiota, mille ajalle lehden arkisto on hankittu. Sen voi nähdä full text -viitteen alta:  Yllä olevassa esimerkissä Go-linkin takaa siis on pääsy 2001 tai uudempiin artikkeleihin kyseisessä lehdessä. Vanhemmat numerot ovat ehkä saatavissa jonkun toisen palvelun kautta, tai sitten niihin ei ole katsottu tarpeelliseksi hankkia elektronisen muodon lisenssiä lainkaan.

Jos tarvitsemaasi aineistoa ei ole saatavissa full text -muodossa, voit halutessasi seuraavaksi selvittää sen saatavuuden painettuna lehtenä alempana SFX-ikkunassa olevien holdings information -linkkien avulla.

 

Yhteystiedot

Autamme mielellämme linkitykseen liittyvissä ongelmissa. Kaikkein parhaiten saat yhteyttä laittamalla meille sähköpostia:

Virheelliset saatavuustiedot Google Scholarissa

Google Scholar tekee silloin tällöin virheitä FullText: sfx@aalto -linkkien määritteiden kanssa. Pyydämme, että otat yhteyttä meihin siinä tapauksessa yllä mainuttua sähköpostiosoitetta käyttäen, jotta voimme yrittää korjata ne.

Aalto-yliopiston verkko

Suoraan Aalto-yliopiston verkkoon on kytketty kaikki yliopiston työasematietokoneet, joihin kirjaudutaan aalto-tunnuksella. Lisäksi langaton Aalto-verkko on kytketty siihen, suojaamaton Aalto Open sen sijaan ei ole.

Lisätietoa yliopiston langattomista yhteyksistä: https://it.aalto.fi/fi/ohjeet/langaton-verkko-aalto-yliopistossa