Muotoilun opas: Lehdet

Painetut lehdet

Lehtihankinnan painopiste on elektronisissa lehdissä, mutta myös painettuja lehtiä tilataan.

Lehtien kuluvan vuoden numerot ja noin viisi edellistä vuosikertaa on sijoitettu oppimiskeskuksen toisen kerroksen lukusaliin.

• Lehtiä ei lainata.
  • Lehtiä voi hakea nimellä Aalto-Finnan perus- tai tarkennetulla haulla.

Vanhemmat vuosikerrat sijaitsevat pääasiassa K-kerroksen avoimissa tiivishyllyissä. Joitain vanhimpia/hauraampia lehtiä on sijoitettu suljettuun Special -kokoelmaan. Suljetussa kokoelmassa olevaa aineistoa voi pyytää käyttöön asiakaspalvelusta.

Lehtien hakeminen

Hae lehtiä Aalto-Primo -portaalista joko lehden nimellä tai ISSN-numerolla

Google Scholar ja ViewIt@Aalto-linkitys Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston suojatun verkon kautta käytettäessä Google Scholarin hakutuloksista on suora yhteys kokonaisiin aineistoihin (esim. lehtiartikkeli), mikäli Oppimiskeskus on hankkinut niihin lisenssin. Tällöin hakutuloksissa, heti viitteen otsikon perässä, on linkki ViewIt@Aalto.

Tee hankintaehdotus

Mikäli Oppimiskeskuksen kokoelmista puuttuu mielestäsi tärkeä lehti, voit tehdä siitä  hankintaehdotuksen:

oppimiskeskus@aalto.fi

Mikä on tieteellinen artikkeli?

Tieteelliset artikkelit julkaistaan tieteellisissä lehdissä (tiedejulkaisuissa, engl. scholarly journals). Artikkelit ovat tutkijoiden ja asiantuntijoiden kirjoittamia ja ne on suunnattu alan asiantuntijoille.

Useimpien tieteellisten lehtien artikkeleiden laadun takaa vertaisarviointi eli peer review. Vertaisarviointimenettelyssä saman alan asiantuntijat arvioivat tieteellisen käsikirjoituksen ja päättävät sen julkaisemiskelpoisuudesta.

Useissa tietokannoissa on mahdollista rajata haku tieteellisiin tai vertaisarvioituihin lehtiin.