Muotoilun opas: Kirjat

Painetut kirjat

Muotoilun ja taiteen sekä arkkitehtuurin kokoelmat oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa sisältävät kirjallisuutta Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetus- ja tutkimusaloilta. Myös tieteenalojen käsikirjasto sijaitsee samassa kerroksessa.

Erikoiskokoelmassa oppimiskeskuksen K-kerroksesa on vanhempaa aineistoa sekä kotimaisen aineiston ja omien julkaisujen arkistokappaleita. Aineistoa ei lainata, mutta sitä voi pyytää käyttöön asiakaspalvelusta.

Muotoilun ja taiteen kokoelmalla on oma Taikclas-luokitusjärjestelmä, jonka mukaan kokoelmat on järjestetty. Arkkitehtuurin kokoelma on järjestetty UDK-luokituksen mukaan.

Oppimateriaalit

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetuksessa oppimateriaalina käytettävä kirjallisuus sijaitsee oppimiskeskuksen ensimmäisessä  kerroksessa kurssikirjakokoelmassa. Laina-aika 2 viikkoa.

Muut tieteenalat

Oppimiskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat tutkimukseen liittyvät metodi-, tiede- ja filosofiakokoelmat. Lisäksi kerroksessa sijaitsevat kurssikirjat ja lyhytlainat sekä kokoelma Aalto-yliopiston uusimpia julkaisuja.

K-kerroksen avoimissa tiivishyllyissä ovat mm.  kasvatus-, opetus-, kulttuuri-, historia-, psykologia-, sosiologia- ja yhteiskuntakokoelmat. Tiivishyllyissä sijaitsevat myös Teknillisen korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun vanhat kokoelmat sekä TKK:n raporttisarjat ja väitöskirjat.

Yhteiset kokoelmat on järjestetty aakkosiin kunkin aihekokonaisuuden sisällä.

Kirjahaku (Aalto-Primo)

Hae painettuja ja e-kirjoja Aalto-Primo -portaalista. Valitse : Kirjaston kokoelmat

E-kirjojen hakeminen aihealueittain

E-kirjoja voi hakea paitsi Primo-portaalista ja e-kirjapalveluiden omista käyttöliittymistä, myös aaltoReader-palvelun avulla. AaltoReader sisältää e-kirjalistoja aihealueittain jaoteltuna.

E-kirjatietokantoja

muotoilu_e-kirjatietokantoja

Tee hankintaehdotus

Mikäli Oppimiskeskuksen kokoelmista puuttuu mielestäsi tärkeä painettu tai e-kirja, voit tehdä siitä  hankintaehdotuksen.

Aineistonvälitys

Aineistonvälityspalvelu tilaa asiakkaille sekä koti- että ulkomaisista kirjastoista sellaista tietomateriaalia, jota Oppimiskeskuksen kokoelmissa ei ole saatavilla.

Books Google

Google Book Search