Skip to main content

Visual Resources Centre: VRC

Tervetuloa

Aukioloajat ja yhteystiedot

Visual Resources Centre VRC

Osoite:

Oppimiskeskus, Otaniementie 9, Espoo

1. krs, Huone 110

Ota yhteyttä:

S-posti: infolib@aalto.fi

Kysy tietoasiantuntijalta

Avoinna:

Ma - To 9:00 - 20:00

Pe 9:00 - 18:00

La 10:00 - 15:00

Tietopalvelun avoimet ovet:

Avoimet ovet on kesätauolla.

Hyvää kesää!

Päivystykset 21.8.2017 alkaen:

Ma 13:00 - 16:00

Ke 13:00 - 16:00

To 13:00 - 16:00

Ajanvaraus: Tietopalveluajan varaaminen

Facebook: https://www.facebook.com/aaltovrc/

Tervetuloa

Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen Visual Resources Centre (VRC) auttaa kuvatiedonhaussa

Tiedätkö, mistä löytyy taiteen ja muotoilun digitaalisia teoskuvia tai korkealaatuisia arkkitehtuurin ja tekniikan kuvia opiskelun tueksi? Miten löytäisit helposti hyödynnettävissä olevaa kuvamateriaalia projektiisi?

Oppimiskeskuksen Visual Resources Centre (VRC) -palvelu tukee osana informaatiolukutaitoa visuaalisen lukutaidon oppimista Aalto-yliopistossa, eli taitoja löytää, arvioida, käyttää eettisesti ja tuottaa visuaalista mediaa.

VRC-palvelun tarjoamat tiedonlähteet ovat digitaalisia ja painettuja kuva-aineistoja sekä materiaaleja opiskeluun, projekteihin, opinnäytteisiin, tutkimukseen ja inspiraatioksi. VRC-palvelu auttaa löytämään hyvälaatuisia, luotettavia ja ajankohtaisia kuvatiedonlähteitä monilta eri tieteenaloilta ja aiheista. Palvelun kautta löydät myös Aalto-yliopiston toimintaan ja historiaan liittyviä kuva-aineistoja. Palvelu opastaa kuvien käyttöön liittyvissä asioissa, kuten viittauskäytännöissä. Tietopalvelussa voi saada ohjausta kuvatiedonlähteiden etsimiseen ja käyttämiseen. Palveluun voi tulla ilman ajanvarausta avoimien ovien aikoina tai varaamalla ajan etukäteen. 

VRC-palvelun tila Oppimiskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa kahvilan vieressä on opiskelijoiden ja asiakkaiden aktiiviseen käyttöön tarkoitettu työtila, jossa voi käyttää kuvankäsittelyyn sekä itsepalveludigitointiin tarkoitettuja työpisteitä ja skannereita. Tilassa voi katsella tai lainata Oppimiskeskuksen DVD-kokoelmia, työstää omia projekteja yksin tai yhdessä ryhmän kanssa sekä pitää projektista näyttelyn.Tila on varattavissa pienille ryhmille työskentelyyn tai opetukseen.

Voit osallistua myös VRC:n tarjoamiin koulutuksiin, joita järjestetään kaikille avoimina tilaisuuksina. 

 

Löydä meidät Facebookista