Linkitys lisensoituun e-aineistoon: Artikkelit

Suorat linkit Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen lisensoimiin e-aineistoihin.

Artikkeleiden linkitys

Ensin tulee selvittää tarvittavan artikkelin SFX-linkki.

Tämä on helpointa Google Scholarin avulla. Jos käytät Scholaria muualta kuin Aalto-yliopiston työasemilta, SFX-linkit täytyy asettaa näkyviin seuraamalla Google Scholar -välilehden ohjeita.

• Hae haluamasi artikkeli Scholarista
  • Avaa artikkelin oikealla puolella oleva FullText: sfx@aalto-linkki.
    Esimerkki:
  • Valitse auenneista vaihtoehdoista Create short link: Bib.fi short link service
    Esimerkki:
  • Kopioi lyhytlinkki ja hyödynnä sitä kuten mitä tahansa muutakin linkkiä liittämällä se esim. Mycoursesiin.

Bib.fi-lyhytlinkki siis ohjaa SFX-ikkunaan, jonka kautta artikkelin kokotekstiin pääsee klikkaamalla go-linkkiä full text -vaihtoehdoista (katso tämä videona).

Vinkki: SFX-linkit löydät myös esim. RefWorksin tietueista.

SFX-ikkuna

SFX-ikkuna on portti eri Oppimiskeskuksen lisensoimiin lähteisiin, joiden kautta haluttuun aineistoon voi päästä. Olennaista on, mikä on aineiston saatavuus full text -muodossa, eli onko mahdollista katsella tai ladata se kokonaisuudessaan.

• Artikkeleissa full textin kohdalla oleva viite ja Go-nappi ovat merkki siitä, että aineiston pitäisi olla saatavissa nappia painamalla.

• Lehdissä tulee kiinnittää huomiota, mille ajalle lehden arkisto on hankittu. Sen voi nähdä full text -viitteen alta:

Yllä olevassa esimerkissä Go-linkin takaa siis on pääsy 2001 tai uudempiin artikkeleihin kyseisessä lehdessä. Vanhemmat numerot ovat ehkä saatavissa jonkun toisen palvelun kautta, tai sitten niihin ei ole katsottu tarpeelliseksi hankkia elektronisen muodon lisenssiä lainkaan.

Jos tarvitsemaasi aineistoa ei ole saatavissa full text -muodossa, voit halutessasi seuraavaksi selvittää sen saatavuuden painettuna lehtenä alempana SFX-ikkunassa olevien holdings information -linkkien avulla.

Yhteystiedot

Autamme mielellämme linkitykseen liittyvissä ongelmissa. Kaikkein parhaiten saat yhteyttä laittamalla meille sähköpostia:

Poikkeus: Harvard Business Review

Huom! Harvard Business Review ei käyttösäännöissään salli aineistojensa linkittämistä. Lehden kanssa on siis toimittava esim. siten, että haetaan lehti käyttämällä Finna-portaalia.