Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-aineistojen käyttö: Eurostatin mikrodata

Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen lisensoimien elektronisten aineistojen käyttö.

Eurostatin mikrodata

Eurostat myöntää keräämäänsä mikrodataa tieteelliseen käyttöön. Jotta dataa voi hakea, organisaatiolla pitää olla Eurostatin myöntämä research entity -status, jonka jälkeen organisaation tutkijat voivat hakea pääsyä dataan yksittäisiä tutkimuksiaan varten. Aallolle on myönnetty research entity -status, ja Aallon tutkijat voivat siis hakea mikrodatan käyttölupaa Eurostatilta tutkimustarkoituksiin.

Ohjeet hakemiseen, ehdot ja hakulomakkeet löytyvät Eurostatin sivuilta. Hakemukseen tarvittavat tunnistenumero ja Aallon kontaktihenkilö ovat seuraavat:

  • Research entity identification number: 2014/100/FI
  • Name of the contact person in the research entity: Ilkka Niemelä

Hakemukseen tarvitaan rehtori Ilkka Niemelän allekirjoitus sen jälkeen, kun Eurostat on ensin arvioinut myönteisesti sähköpostitse lähetetyn hakemuksen. Otathan tällöin hyväksynnän ja allekirjoituksen pyytämiseksi yhteyttä koulusi tutkimusasiamieheen (Tutkimus- ja innovaatiopalvelujen yhteystiedot).

Eurostatin datan suojausvaatimukset ovat tiukat. Dataa tulee käyttää vain Aallon IT:n ylläpitämältä koneelta. Otathan suojaukseen liittyen yhteyttä Aallon IT-palveluihin (servicedesk@aalto.fi) hakemusta valmistellessasi.