Tieteellinen viittaaminen: Viittausjärjestelmiä

Viittausjärjestelmiä

Viittausjärjestelmät

Tieteellisten lähdeviittausten tekemiseen on olemassa monia eri viittausjärjestelmiä. Yleisimmin käytetyt ovat nimi-vuosijärjestelmä (Harvardin järjestelmä), numeroviittausjärjestelmä ja alaviitejärjestelmä, jotka sisältyvät myös lähde- ja tekstiviitteitä koskevaan standardiin SFS 5989.

Monilla tieteenaloilla on omat vakiintuneet tapansa lähdeviitteiden merkitsemiseksi, ja eri viittausjärjestelmillä on tieteenalakohtaisia variaatioita.
Samassa julkaisussa on käytettävä systemaattisesti vain yhtä tekstiviitteiden ja lähdeluettelon kirjallisuusviitteiden merkitsemistapaa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ohjeita

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu suosittelee nimi-vuosijärjestelmän käyttöä.