Skip to Main Content

Kuvataidekasvatuksen opas: Lehdet

Painetut lehdet

Lehtihankinnan painopiste on elektronisissa lehdissä, mutta myös painettuja lehtiä tilataan.

Lehtien kuluvan vuoden numerot ja noin viisi edellistä vuosikertaa on sijoitettu oppimiskeskuksen toisen kerroksen lukusaliin.

  • Lehtiä ei lainata.
  • Lehtiä voi hakea lehden nimellä tai ISSN-numerolla Aalto-Primon lehtihaussa.

Vanhemmat vuosikerrat sijaitsevat pääasiassa K-kerroksen avoimissa tiivishyllyissä. Joitain vanhimpia/hauraampia lehtiä on sijoitettu suljettuun Special -kokoelmaan. Suljetussa kokoelmassa olevaa aineistoa voi pyytää käyttöön asiakaspalvelusta.

Mikä on tieteellinen artikkeli?

Tieteelliset artikkelit julkaistaan tieteellisissä lehdissä (tiedejulkaisuissa, engl. scholarly journals). Artikkelit ovat tutkijoiden ja asiantuntijoiden kirjoittamia ja ne on suunnattu alan asiantuntijoille.

Useimpien tieteellisten lehtien artikkeleiden laadun takaa vertaisarviointi eli peer review. Vertaisarviointimenettelyssä saman alan asiantuntijat arvioivat tieteellisen käsikirjoituksen ja päättävät sen julkaisemiskelpoisuudesta.

Useissa tietokannoissa on mahdollista rajata haku tieteellisiin tai vertaisarvioituihin lehtiin.

Lue lisää>>

Välineitä lehtien arviointiin

Julkaisufoorumi-luokitus

Julkaisufoorumi-luokitus on tieteellisten lehtien, sarjojen ja kirjakustantajien eri tieteenalat kattava tasoluokitus. Luokituksessa on kolme tasoa: 1=perustaso; 2=johtava taso; 3=korkein taso. Julkaisufoorumi on Suomen Tieteellisten seurain valtuuskunnan toteuttama hanke, ja sen tavoitteena on arvioida julkaisutoimintaa määrän lisäksi laadullisesti.

Journal Impact Factor, IF

Lehden Impact Factor kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden kahden edeltävän vuoden aikana julkaisemiin artikkeleihin on viitattu laskentavuotena julkaistuissa artikkeleissa. Journal Citation Reports (JCR) on Thomson Reutersin ylläpitämä tietokanta, joka sisältää myös muita tieteellisten lehtien arviointi-indikaattoreita.

SCImago Journal Rank (SJR) Indicator

SCImago Journal Rank (SJR) Indicator ilmaisee lehtien näkyvyyttä Scopus-tietokannassa. SCImago Journal and Country Rank on ilmainen tieteellisten julkaisujen arviointipalvelu, jossa voi hakea tieteellisiä lehtiä esim. alan mukaan.

Hae lehtiä Aalto-Finnasta

Hae lehtiä Aalto-Primo -portaalista joko lehden nimellä tai ISSN-numerolla

Muotoilun ja taiteen painettuja lehtiä Oppimiskeskuksessa

Kuvataidekasvatuksen e-lehtiä

Tee hankintaehdotus

Mikäli Oppimiskeskuksen kokoelmista puuttuu mielestäsi tärkeä lehti, voit tehdä siitä  hankintaehdotuksen.

International journal of art & design education

Loading ...