Muotoilun opas: Opinnäytteet

Opinnäytetyön julkaiseminen

Maisterin ja kandidaatin opinnäytetyöt kerätään eAge-järjestelmän kautta Aaltodoc-julkaisuarkistoon.

Ohjeet opinnäytteiden elektroniseen arkistointiin

• Tee työstäsi PDF/A-tiedosto. Työ arkistoidaan yhtenä tiedostona, liitä opinnäytteen tiivistelmälomake ja mahdolliset liitteet samaan tiedostoon itse työn kanssa.
  • Tallenna halutessasi työn kansikuva erillisenä kuvatiedostona png-tiedostomuodossa.
  • Kirjaudu eAGE-järjestelmään Aalto-tunnuksillasi.
  • Täytä lomake Opinnäytteen tiedot -välilehdellä ja paina Tallenna.
  • Lisää opinnäytteen PDF-tiedosto välilehdelle Opinnäyte.
  • Voit lisätä työn kansikuvan png-tiedostomuodossa välilehdelle Opinnäytteen kansi, jolloin se tulee Aaltodoc-julkaisuarkistoon opinnäytteesi metatietojen yhteyteen.
  • Lähetä opinnäyte arkistoon Asian tiedot -välilehdeltä painamalla Lähetä.

Lisätietoa (Into)

eAge-neuvonta: eage@aalto.fi

Aaltodoc-neuvonta: aaltodoc-help@aalto.fi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opinnäytteet

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun – Arkkitehtuurin, Elokuva- ja lavastustaiteen, Median, Muotoilun ja Taiteen laitos - taiteen maistereiden opinnäytteet vuodesta 2010 säilytetään Oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa.

Vanhemmat opinnäytetyöt noudetaan pyynnöstä Oppimiskeskuksen arkistokokoelmasta. Opinnäytetöitä ei lainata.

Aaltodoc-julkaisuarkistoon tallennetaan tiedot kaikista Aalto-yliopistossa hyväksytyistä opinnäytetöistä (kattavammin v. 2012 alkaen). Julkaisuarkisto sisältää opinnäytteen viitetiedot ja myös kokotekstin, mikäli tekijä on antanut siihen luvan.

Opinnäytetöiden (myös vanpempien) tietoja voi hakea Aalto-Finnan kautta. Arkkitehtuurin laitoksen vanhemmat työt löytyvät Inssi-tietokannasta.

Research Information Portal tarjoaa tietoa Aalto-yliopiston väitöstutkimuksista ja tutkimusprojekteista.

Myynnissä olevat väitöskirjat: Aalto ARTS Books -kirjakauppa

Muita opinnäytteitä

Muiden yliopistojen opinnäytteitä voit etsiä Melinda -tietokannasta. Melindan monikenttähaussa aineiston voi kohdistaa opinnäytteisiin.

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja muut julkaisut löytyvät Theseus-tietokannasta.

Ulkomaisia opinnäytteitä voit hakea ProQuestin Dissertations & Theses –tietokannasta

Vapaasti luettavissa olevia open access -opinnäytteitä löytyy OATD -tietokannasta sekä Ebsco Open Dissertations -tietokannasta.

Väitöskirjan julkaiseminen

Suurin osa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun väitöskirjoista julkaistaan Aalto ARTS Books –kirjakustantamon toimesta.

Julkaisutavasta tulee sopia tohtoriopintojen vastuuprofessorin kanssa.

Aalto-yliopistossa on suosituksena, että kaikki väitöskirjat sisältyvät Aalto-yliopiston väitöskirjasarjaan:

Aalto University publication series
DOCTORAL DISSERTATIONS

Mikäli väitöskirja julkaistaan suoraan Aalto-sarjojen julkaisualustan kautta ks. ohjeet Aalto Insidessa.

Kaikki väitöskirjat suositellaan tallennettavaksi myös Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen ylläpitämään Aaltodoc-julkaisuarkistoon. Oppimiskeskus huolehtii väitöskirjojen elektronisen version tallennuksesta Aaltodoc’iin väittelijän luvalla.