Oppimiskeskus uudelle opiskelijalle: Oppimiskeskus uudelle opiskelijalle

Oppimiskeskuksen kirjasto- ja muiden palveluiden lyhyt esittely uudelle opiskelijalle

Kirjastokortti

Täytä ensin verkkolomake. Voit sen jälkeen noutaa kirjastokortin toimipisteistämme esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Muista ilmoittaa henkilö- ja yhteystietojesi muutokset suoraan Oppimiskeskukselle (verkkolomake). Huomaa, että muualle yliopistoon tehdyt muutokset eivät välity Oppimiskeskukseen.

Kirjastokortilla voit:

• lainata painettuja kirjoja
  • varata kirjoja Aalto-Finnassa, jotka voit lainata kun saat saapumisilmoituksen
  • uusia lainasi Aalto-Finnan kautta

Kurssikirjat

Kaikki kurssikirjat löytyvät Aalto-Finnasta.

E-kirjat

Luettavissa internet-yhteydellä Aalto-tunnuksilla kirjautumalla missä vain ja milloin vain.

Painetut

• Kurssikirjat: laina-aika 2 viikkoa
  • Lyhytlainat: 24 tuntia

Lisää apua kurssikirjojen käyttöön ja hakuun löytyy opasvideoista.

Lisää tietoaineistoja löydät tiedonhankinnan opppaista.

Mikä on Oppimiskeskus?

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuskirjasto peruskorjattiin 2015-2016, minkä myötä siitä tuli Harald Herlin -oppimiskeskus. Samalla Aalto-yliopiston kirjasto muuttui Aalto-yliopiston Oppimiskeskukseksi.

Kirjastopalvelut ovat edelleen osa ydinpalveluitamme, mutta meillä voit lisäksi taltioida esiintymisesi videolle (Videostudio), tutustua virtuaalitodellisuuteen (VR-huone) sekä paljon muuta.

Voit myös tutustua etukäteen Oppimiskeskuksen palveluihin ja tiloihin pelaamalla The Defender of Knowledge – peliä. Lataa peli Google Play- tai App Store –kaupasta.

Oppimiskeskuksen osuus uusien opiskelijoiden perehdyttämisessä

Uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan Oppimiskeskukseen ja sen palveluihin tekemällä tiedonhaun oppimistehtäviä osana Alkuorientaatiota jo ennen opintojen alkua. Orientaatioviikolla uudet opiskelijat tutustuvat Oppimiskeskukseen paikan päällä vierailulla oman ryhmänsä kanssa.

Oppimiskeskuksen palveluihin ja tiloihin voi tutustua myös The Defender of Knowledge -pelin avulla.

Harald Herlin -oppimiskeskuksen yhteystiedot

Tilat

Harald Herlin -oppimiskeskuksessa on monentyyppisiä tiloja, esimerkiksi:

Tilojen varaus: Aalto Space App

Tulostus, kopiointi, työasemat, verkkoyhteydet

Harald Herlin -oppimiskeskuksessa voit:

• tulostaa maksuttomasti mustavalkoisena Printing Point -laitteilla
  • tulostaa väreissä maksullista Print In City -palvelua käyttäen
  • skannata maksuttomasti sähköpostiisi monitoimilaitteella
  • kopioida maksullista Print In City -palvelua käyttäen
  • käyttää Aallon tietokoneita ja niihin asennettuja ohjelmistoja
  • käyttää Aallon langattomia verkkoyhteyksiä