Tieteellinen viittaaminen: Refworks

RefWorks- ja Cite-oppaita

RefWorks

RefWorksin avulla voit varastoida työsi viitteet yhteen paikkaan ja muuttaa viitteet haluamasi tyylin mukaisiksi. Samoin voit tehdä ohjelmalla viitteet tekstiin sekä lähdeluettelon.

Ohjelman avulla voit

• luoda oman henkilökohtaisen tietokannan
  • muokata viitteet ja lähdeluettelon usean eri tyylin mukaan
  • tuoda viitteet suoraan eri tietokannoista tai verkkosivuilta
  • lisätä muistiinpanoja ja liitteitä viitteisiin
  • hakea viitteitä mm. tekijän, nimekkeen tai kuvailutietojen avulla

Aalto-yliopiston oppimiskeskus tarjoaa Refworks-ohjelman opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja muun henkilökunnan käyttöön.

Kirjaudu käyttäjäksi mieluitan Aalto-yliopiston verkossa tai VPN-yhteyttä käyttäen.

Käytössä on kaksi Refworksin versiota: New RefWorks sekä Legacy RefWorks (vanha).

You can use RefWorks with any major Web browser.

RefWorks-neuvonta

Neuvonta ja RefWorks-ohjelmaa koskevat kysymykset:

Kirsi Heino
kirsi.heino@aalto.fi

Vinkkejä ongelmatilanteisiin

Vinkkejä ongelmatilanteisiin:

• Ohjeita Write-n-Citen asentamiseen (Proquestin ohje)
  • Jos Write-n-Cite on harmaana tai jos et pääse salasanallasi sisään, poista Application Data-hakemistosta (tarkka sijainti vaihtelee eri Windows-versioissa, esim. C:\\users\NIMI\AppData\loca\) wnc-alkuiset ja pq-alkuiset tiedostot ja käynnistä Word uudelleen. Huomaa, että AppData-hakemisto saattaa olla myös piilotettu.
  • Mikäli käytät Wordin Jäljitä muutokset-toimintoa, se on otettava pois päältä aina kun lisäät tai poistat viitteen tai bibliografian.

Mac-koneiden käyttäjille:

• Write-n-Cite vaatii Javaa. Saat ladattua Java 6:n täältä: http://support.apple.com/kb/dl1572. Huom! Uudemmat Java-versiot eivät toimi, käytä vanhaa!
  • Write-n-Cite ei toimi Word 2016:ssa. Käytä sen sijaan RefWorks Citation Manageria.