Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kauppatieteiden opas: Lehdet

Painetut lehdet

Oppimiskeskuksen tilaamien painettujen lehtien tiedot löytyvät Aalto-Primo -tiedonhakuportaalin kautta valitsemalla aineistotyypiksi lehdet.

Painettujen lehtien kuluvan vuoden numerot ja muutama edellinen vuosikerta lehden säilytysajasta riippuen on sijoitettu Oppimiskeskuksen toisen kerroksen lukusaliin.

  • Lehtiä ei lainata.
  • Lehdet ovat aakkosjärjestyksessä kokoelmittain 
    • Kauppa & talous + Tekniikka
    • Muotoilu ja taide
    • Arkkitehtuuri
  • Lehtiä voi hakea nimellä Aalto-Primon perus- tai tarkennetulla haulla.
  • Lehtien säilytysaika näkyy Aalto-Primon huomautustiedoissa kunkin lehden kohdalla

 

Talousuutiset

Tieteellisten lehtien lisäksi Oppimiskeskus tarjoaa asiakkaidensa käyttöön myös talousalan uutislehtiä ja -palveluita. Painetut sanomalehdet ovat kahvilan vieressä 1. kerroksessa.

Aalto-Primo-portaalin lehtihaku

Aalto-Primo-tiedonhakuportaalin kautta voi hakea painettuja ja sähköisiä aineistoja.
Lehtiä voit hakea valitsemalla aineistotyypiksi lehdet.

Aaltolainen, ilmoita ongelmasta e-aineistossa Oppimiskeskukseen

Välineitä lehtien arviointiin

Lehtien Impact Factor- , SCImago Journal Rank- jne. tietoja voi hakea lehden nimekkeellä (tai lehden ISSN -tunnuksella)  seuraavista arviointipalveluista:

Journal Impact Factor, IF

Lehden Impact Factor kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden kahden edeltävän vuoden aikana julkaisemiin artikkeleihin on viitattu laskentavuotena julkaistuissa artikkeleissa. Journal Citation Reports (JCR) on Thomson Reutersin ylläpitämä tietokanta, joka sisältää myös muita tieteellisten lehtien arviointi-indikaattoreita.

SCImago Journal Rank (SJR) Indicator

SCImago Journal Rank (SJR) Indicator ilmaisee lehtien näkyvyyttä Scopus-tietokannassa. SCImago Journal and Country Rank on ilmainen tieteellisten julkaisujen arviointipalvelu, jossa voi hakea tieteellisiä lehtiä esim. alan mukaan.

Eigenfactor (EF)

Lehden Eigenfactorin laskemisessa viittauksilla on erilaiset painotukset sen mukaan, kuinka korkea EF-arvo viittaavalla lehdellä on. Eigenfactor.org on ilmainen arviointipalvelu.

Julkaisufoorumi-luokitus

Julkaisufoorumi-luokitus on tieteellisten lehtien, sarjojen ja kirjakustantajien eri tieteenalat kattava tasoluokitus. Luokituksessa on kolme tasoa: 1=perustaso; 2=johtava taso; 3=korkein taso. Julkaisufoorumi on Suomen Tieteellisten seurain valtuuskunnan toteuttama hanke, ja sen tavoitteena on arvioida julkaisutoimintaa määrän lisäksi laadullisesti.

FT Research Rank

Financial Times –lehti ylläpitää FT Research Rank –listaa, joka sisältää 50 talousalan lehteä. Listaa käytetään kauppatieteellisten korkeakoulujen ranking-listauksissa.