Muotoilun ja taiteen sekä arkkitehtuurin kokoelmat oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa sisältävät kirjallisuutta Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetus- ja tutkimusaloilta. Myös tieteenalojen käsikirjasto sijaitsee samassa kerroksessa.
Erikoiskokoelmassa oppimiskeskuksen K-kerroksesa on vanhempaa aineistoa sekä kotimaisen aineiston ja omien julkaisujen arkistokappaleita. Aineistoa ei lainata, mutta sitä voi pyytää käyttöön asiakaspalvelusta.
Muotoilun ja taiteen kokoelmalla on oma Taikclas-luokitusjärjestelmä, jonka mukaan kokoelmat on järjestetty. Arkkitehtuurin kokoelma on järjestetty UDK-luokituksen mukaan.
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun
opetuksessa oppimateriaalina käytettävä kirjallisuus
sijaitsee oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa tieteenalakokoelmien lähellä.
Arabiassa annettavan opetuksen osalta
oppimateriaaleja on Learning Hub Arabiassa.
Laina-ajat:
Aineistonvälityspalvelu tilaa asiakkaille sekä koti- että ulkomaisista kirjastoista sellaista tietomateriaalia, jota omassa kirjastossa ei ole saatavilla.
E-kirjoja voi hakea myös e-kirjatietokantojen omilla hakuliittymillä. Voit hakea tiettyä teosta tai selailla saatavissa olevia kirjoja aihealueittain.
Alla olevassa listassa on vain osa Aalto-kirjaston hankkimista e-kirjatietokannoista. Kaikkiin e-kirjatietokantoihin pääset Aalto-Finnan kautta.
Yleisohjeet e-aineistojen käyttöön löydät tämän sivun vasemmasta palkista, tarkemmat ohjeet e-kirjojen käyttöön löydät E-kirjaoppaasta
Melinda on suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, amk-kirjastojen, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista.
Vaari-tietokanta sisältää tiedot Kuopiossa sijaitsevan Varastokirjaston kokoelmissa olevista kirjoista, lehdistä ja opinnäytteistä.
KAVI - Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kirjaston tietokanta. Myös elokuva-alan sähköisiä julkaisuja ja kotisivuja on luetteloitu kirjaston tietokantaan.
Yhdysvaltojen Kongressin kirjaston tietokanta sisältää tiedot kirjoista, sarjajulkaisuista, tietokoneohjelmista, käsikirjoituksista, kartoista ja multimedia-aineistosta. Kongressin kirjasto on maailman suurin tieteellinen kirjasto.
WorldCat. Yhteistietokanta, jossa on mukana yli 10 000 kirjaston kokoelmat maailmalta.