Elokuva ja lavastus: Kirjat

Painetut kokoelmat

Muotoilun ja taiteen sekä arkkitehtuurin kokoelmat oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa sisältävät kirjallisuutta Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetus- ja tutkimusaloilta. Myös tieteenalojen käsikirjasto sijaitsee samassa kerroksessa.

Erikoiskokoelmassa oppimiskeskuksen K-kerroksesa on vanhempaa aineistoa sekä kotimaisen aineiston ja omien julkaisujen arkistokappaleita. Aineistoa ei lainata, mutta sitä voi pyytää käyttöön asiakaspalvelusta.

Muotoilun ja taiteen kokoelmalla on oma Taikclas-luokitusjärjestelmä, jonka mukaan kokoelmat on järjestetty. Arkkitehtuurin kokoelma on järjestetty UDK-luokituksen mukaan.

ARTS oppimateriaalit

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun
opetuksessa oppimateriaalina käytettävä kirjallisuus
sijaitsee oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa tieteenalakokoelmien lähellä.
Arabiassa annettavan opetuksen osalta
oppimateriaaleja on Learning Hub Arabiassa.

Laina-ajat:

• muotoilun ja taiteen oppimateriaalit
    2 viikkoa tai 24h
  • arkkitehtuurin oppimateriaalit 24h
  • osa oppimateriaaleista vain lukusalikäyttöön

Kaukopalvelu ja aineistonvälitys

Aineistonvälityspalvelu tilaa asiakkaille sekä koti- että ulkomaisista kirjastoista sellaista tietomateriaalia, jota omassa kirjastossa ei ole saatavilla.

Kirjojen hakeminen

Pikahaku kirjat ja e-kirjat (Aalto-Finna)

Rajaus: verkossa saatavilla
Tiedonhakuportaali: Aalto-Finna

Yksittäisiä e-kirjatietokantoja

E-kirjoja voi hakea myös e-kirjatietokantojen omilla hakuliittymillä. Voit hakea tiettyä teosta tai selailla saatavissa olevia kirjoja aihealueittain.
Alla olevassa listassa on vain osa Aalto-kirjaston  hankkimista e-kirjatietokannoista. Kaikkiin e-kirjatietokantoihin pääset Aalto-Finnan  kautta.

Yleisohjeet e-aineistojen käyttöön löydät tämän sivun vasemmasta palkista, tarkemmat ohjeet e-kirjojen käyttöön löydät E-kirjaoppaasta

Etsi kirjoja muualta Suomesta ja ulkomailta

Melinda on suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, amk-kirjastojen,   Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista.

Vaari-tietokanta sisältää tiedot Kuopiossa sijaitsevan Varastokirjaston kokoelmissa olevista kirjoista, lehdistä ja opinnäytteistä.

KAVI - Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kirjaston tietokanta.  Myös elokuva-alan sähköisiä julkaisuja ja kotisivuja on luetteloitu kirjaston tietokantaan.

Yhdysvaltojen Kongressin kirjaston tietokanta sisältää tiedot kirjoista, sarjajulkaisuista, tietokoneohjelmista, käsikirjoituksista, kartoista ja multimedia-aineistosta. Kongressin kirjasto on maailman suurin tieteellinen kirjasto.

WorldCat. Yhteistietokanta, jossa on mukana yli 10 000 kirjaston kokoelmat maailmalta.

Books Google

Google Book Search