Sähkö- ja tietoliikennetekniikka: Tiedonhaun polku

Tutkimusmenetelmiä

tekniikka_tutkimusmenetelmat

Tutkimustyön oppaita

• Kauranen, Ilkka & Mustakallio, Mikko & Palmgren, Virpi. 2006. Tutkimusraportin kirjoittamisen opas opinnäytetyön tekijöille. Otaniemi TKK. 109 s. ISBN 951-22-8359-x
  • Nykänen, Olli. 2002. Toimivaa tekstiä. Opas tekniikasta kirjoittaville. Helsinki TEK. 212 s. ISBN 952-5005-64-X
  • Tirronen, Kerttu & Rautanen, Teemu & Ukskoski, Leena. 1998. Tutkijan julkaisuopas. Espoo VTT. 96 s. + liitt. 32 s. ISBN 951-38-4611-3
  • Tirronen, Kerttu. 1987. Teknisen kirjoituksen laatiminen. Helsinki STS r.y. 89 s. ISBN 951-9110-36-4
  • Heikkinen, Risto. 2005. Tiedonhakijan teho-opas. Jyväskylä: Docendo, 2005. 154 s. ISBN 951-846-258-5

Tutkimukseen liittyvät metodi-, tiede- ja filosofiakokoelmat sijaitsevat Oppimiskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Tiedonhaun polku

Esimerkki tiedonhaun polusta, joka kulkee useiden tiedonhaun vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien välillä:

1. Tutustu aiheeseesi ja määritä tutkimuskysymyksesi
  2. Muodosta hakusanat ja hakulausekkeet
  3. Kartoita käytössä olevat resurssit ja hae tietoa systemaattisesti
  4. Arvioi saatuja hakutuloksia ja suunnittele uusia hakuja (kts. tiedonhankinnan opas - tiedon käyttö ja arviointi)

Tiedonhankinnan opas

Tutustu myös Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen Tiedonhankinnan oppaaseen

Tiedonhankinnan ja tietoaineistojen käytön koulutus

Tietoa Oppimiskeskuksen järjestämistä tiedonhankinnan ja tietoaineistojen käytön koulutuksista:
- Tekniikan koulutukset

Aaltolainen, ilmoita ongelmasta e-aineistossa Oppimiskeskukseen