Skip to Main Content

Kauppatieteiden opas: Etkö löydä etsimääsi?

Mistä lähteä tiedonhaussa liikkeelle?

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen asiakaspalveluun:
+358 50 316 1011
oppimiskeskus@aalto.fi

Tiedonhankintataitoja voi opiskella myös itsenäisesti Tiedonhankinnan oppaan avulla.

Haluatko henkilökohtaisen tiedonhaun opastuksen?

Jos haluat perusteellisen opastuksen tiedonhakuun ja aineistojen käyttämiseen, voit varata ajan henkilökohtaiseen tiedonhaun opastukseen.

Haluatko opastusta ryhmälle?

Ryhmästartti on erilaisille ryhmille suunnattu opastus tietoaineistojen käyttöön ja tiedonhakuun. Opastuksen aikana tutustutaan ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan Oppimiskeskuksen tarjoamiin aineistoihin. Ryhmästartti sopii hyvin esimerkiksi kandiseminaariryhmille.

Oletko kiireinen tutkija? Eikö aikasi riitä kirjastossa käymiseen?

Aalto-suoran avulla saat aineistoa nopeasti suoraan työpöydällesi toimitettuna. Palvelu on tarkoitettu vain Aalto-yliopiston henkilökunnalle.

Aaltolainen, ilmoita ongelmasta e-aineistossa Oppimiskeskukseen

Etkö löydä aineistoa meidän tietokannoistamme?

Tarkista aineiston saatavuus myös Suomen kirjastojen yhteisestä Finna -tietokannasta.

 

Haluatko tehdä hankintaehdotuksen?

Jos Oppimiskeskuksen kokoelmista puuttuu mielestäsi tärkeä kirja, lehti, tietokanta tai muu aineisto, voit tehdä hankintaehdotuksen.

Onko kaipaamasi aineisto jossain muussa kirjastossa?

Aineistonvälityspalvelu tilaa asiakkaille sekä koti- että ulkomaisista kirjastoista sellaista aineistoa, jota ei ole omissa kokoelmissa saatavilla.

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat myös tilata maksuttomia kirjalainoja tai artikkelikopioita Kuopion Varastokirjastosta. Varastokirjasto on kattava suomalaisten kirjastojen yhteinen varastointikeskus.

Huom! 1.1.2023 alkaen Aalto-yliopisto on mukana Varastokirjaston pilottihankkeessa, jossa Varastokirjasto toimittaa tilatut artikkelit suoraan asiakkaalle sähköpostitse. Pilotti koskee vain ISSN-tunnuksellisissa julkaisuissa olevien artikkeleiden skannauksia ja hankkeen kesto on vuosi 2023. Muista kirjastoista artikkeliaineisto toimitetaan edelleen paperikopiona.

 

 

Alternative Access - vaihtoehtoisia väyliä artikkeleihin