Tieteellinen viittaaminen: RefWorks-ohjelma

RefWorks

Oppimiskeskus on hankkinut RefWorks -viitteidenhallintaohjelmiston Aalto-yliopiston opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja muun henkilökunnan käyttöön.
RefWorks on myös integroitu esimerkiksi Aalto-Finna-tiedonhakuportaaliin.

RefWorks on kätevä työkalu lähdeviitteiden hallinnointiin. Viitteiden kerääminen, järjestäminen ja lähdeluettelon luominen käyvät helposti. Ohjelmalla voi:

• järjestää ja luoda oman henkilökohtaisen online-viitetietokannan
  • muotoilla lähdeluettelon ja tekstiviitteet automaattisesti monen eri säännöstön mukaan
  • siirtää viitetietoja useista viitetietokannoista suoraan, siirtää viitetietoja tekstitiedostoksi tallennuksen jälkeen tai tallentaa tiedot valmiin lomakkeen avulla omaan tietokantaan
  • lisätä viitteisiin liitetiedostoja ja omia muistiinpanoja
  • etsiä tallentamiaan viitteitä tekijän, kuvailutermin ja sarjajulkaisun nimen mukaan

Tekstiviitteiden tekeminen onnistuu RefWorksin mukana tulevalla Write-N-Cite-työkalulla. RefWorks toimii selaimella ja viitteet tallentuvat palveluntarjoajan palvelimelle (USA:ssa).

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Huom. Rekisteröityminen on tehtävä Aalto-yliopiston kiinteässä ip-verkossa olevalla koneella.

1. Mene sivulle https://login.libproxy.aalto.fi/login?url=https://refworks.proquest.com/login/
  2. Valitse No account? Sign up here (klikkaa tekstiä Sign In, jolloin em. teksti tulee näkyviin).
  3. Täytä pyydetyt tiedot (mm. nimi, sähköpostiosoite ja haluamasi käyttäjätunnus ja salasana).
  4. Rekisteröidyttyäsi voit aloittaa RefWorksin käytön.

Write-N-Cite

• Toimii yhdessä Microsoft Wordin kanssa
• Ylläpitää valitun viittausjärjestelmän mukaisia tekstiviitteitä ja lähdeluetteloa
• It-palvelukeskuksen ylläpitämillä tietokoneilla