Tieteellinen viittaaminen: RefWorks-ohjelma

RefWorks

Oppimiskeskus on hankkinut RefWorks -viitteidenhallintaohjelmiston Aalto-yliopiston opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja muun henkilökunnan käyttöön.
RefWorks on myös integroitu esimerkiksi Aalto-Finna-tiedonhakuportaaliin.

RefWorks on kätevä työkalu lähdeviitteiden hallinnointiin. Viitteiden kerääminen, järjestäminen ja lähdeluettelon luominen käyvät helposti. Ohjelmalla voi:

• järjestää ja luoda oman henkilökohtaisen online-viitetietokannan
  • muotoilla lähdeluettelon ja tekstiviitteet automaattisesti monen eri säännöstön mukaan
  • siirtää viitetietoja useista viitetietokannoista suoraan, siirtää viitetietoja tekstitiedostoksi tallennuksen jälkeen tai tallentaa tiedot valmiin lomakkeen avulla omaan tietokantaan
  • lisätä viitteisiin liitetiedostoja ja omia muistiinpanoja
  • etsiä tallentamiaan viitteitä tekijän, kuvailutermin ja sarjajulkaisun nimen mukaan

Tekstiviitteiden tekeminen onnistuu RefWorksin mukana tulevalla Write-N-Cite-työkalulla. RefWorks toimii selaimella ja viitteet tallentuvat palveluntarjoajan palvelimelle (USA:ssa).

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Huom. Rekisteröityminen on tehtävä Aalto-yliopiston kiinteässä ip-verkossa olevalla koneella.

1. Mene sivulle http://libproxy.aalto.fi/login?url=http://www.refworks.com/Refworks/.
  2. Valitse Sign up for a New Account.
  3. Kirjoita pyydetyt tiedot (mm. nimi, sähköpostiosoite ja haluamasi käyttäjätunnus ja salasana).
  4. Rekisteröidyttyäsi voit aloittaa RefWorksin käytön.

Write-N-Cite

• Toimii yhdessä Microsoft Wordin kanssa
• Ylläpitää valitun viittausjärjestelmän mukaisia tekstiviitteitä ja lähdeluetteloa
• It-palvelukeskuksen ylläpitämillä tietokoneilla