Arkkitehtuuri: Kirjat

Painetut kirjat

Muotoilun ja taiteen sekä arkkitehtuurin kokoelmat oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa sisältävät kirjallisuutta Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetus- ja tutkimusaloilta. Myös tieteenalojen käsikirjasto sijaitsee samassa kerroksessa.

Erikoiskokoelmassa oppimiskeskuksen K-kerroksesa on vanhempaa aineistoa sekä kotimaisen aineiston ja omien julkaisujen arkistokappaleita. Aineistoa ei lainata, mutta sitä voi pyytää käyttöön asiakaspalvelusta.

Muotoilun ja taiteen kokoelmalla on oma Taikclas-luokitusjärjestelmä, jonka mukaan kokoelmat on järjestetty. Arkkitehtuurin kokoelma on järjestetty UDK-luokituksen mukaan.

Muut tieteenalat

Oppimiskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat tutkimukseen liittyvät metodi-, tiede- ja filosofiakokoelmat. Lisäksi kerroksessa sijaitsevat kurssikirjat ja lyhytlainat sekä kokoelma Aalto-yliopiston uusimpia julkaisuja.

K-kerroksen avoimissa tiivishyllyissä ovat mm.  kasvatus-, opetus-, kulttuuri-, historia-, psykologia-, sosiologia- ja yhteiskuntakokoelmat. Tiivishyllyissä sijaitsevat myös Teknillisen korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun vanhat kokoelmat sekä TKK:n raporttisarjat ja väitöskirjat.

Yhteiset kokoelmat on järjestetty aakkosiin kunkin aihekokonaisuuden sisällä.

Kirjojen hakeminen

Pikahaku kirjat ja e-kirjat (Aalto-Finna)

Rajaus: verkossa saatavilla
Tiedonhakuportaali: Aalto-Finna

E-kirjojen hakeminen aihealueittain

E-kirjoja voi hakea paitsi Finna-tietokannasta ja e-kirjapalveluiden omista käyttöliittymistä, myös aaltoReader-palvelun avulla. AaltoReader sisältää e-kirjalistoja aihealueittain jaoteltuna.

E-kirjatietokantoja

arkkitehtuuri_e-kirjatietokantoja

Haku muista kokoelmatietokannoista

arkkitehtuuri

Tee hankintaehdotus

Mikäli Oppimiskeskuksen kokoelmista puuttuu mielestäsi tärkeä kirja, lehti, tietokanta tai muu aineisto, voit tehdä kirjastolle hankintaehdotuksen.

Aineistonvälitys

Aineistonvälityspalvelu tilaa asiakkaille sekä koti- että ulkomaisista kirjastoista sellaista tietomateriaalia, jota Oppimiskeskuksen kokoelmissa ei ole saatavilla.

Books Google

Google Book Search