Media: Artikkelit ja tietokannat

Haun muodostaminen

Lähtiessäsi muodostamaan hakua tietokannassa, kannattaa etsiä Advanced Search -linkki. Tällöin saat tehtyä monipuolisemman haun.

Kirjoita valitsemasi hakusanat riveille ja yhdistä synonyymit OR operaattorilla ja osakokonaisuudet AND operaattorilla. Käytä tarvittaessa haun apuvälineitä, fraasia, katkaisua ja jokerimerkkiä.

Haun voit kohdentaa joko kaikkiin kenttiin, tai esimerkiksi asiasanoihin, abstraktiin tai tekijään. Haun kohdentaminen  tehdään useimmissa tietokannoissa riveittäin, joten hakulaatikon perässä olevasta pudotusvalikosta valitset mihin haluat hakusi kohdistuvan. Esimerkissä siis Select a Field (opitional) -kohdasta.

artikkelihaku (Aalto-Finna PCI / DOI)

Artikkelin otsikko tai DOI

Rajaus: kokoteksti saatavilla

Tiedonhakuportaali: Aalto-Finna

Median keskeisiä e-lehti- ja muita tietokantoja

media_tietokantoja

Alternative access – vaihtoehtoisia väyliä artikkeleihin

E-aineistojen käyttö ja käyttöoikeudet

E-aineisto on käytettävissä Aalto-yliopiston lankaverkossa tai etäkäyttönä. Etäkäyttö on mahdollista yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle aalto-tunnuksilla kirjautumalla. E-aineistot löytyvät parhaiten käyttämällä Aalto-Finna -portaalia (Selaa tietokantoja) tai LibGuides-Oppaita.

Muut asiakkaat voivat käyttää e-aineistoja oppimiskeskuksen asiakastyöasemilta

Lisätietoa e-aineistojen käytöstä

E-aineiston käyttöehdot

Google Scholar ja SFX-linkitys Aalto-yliopistossa

Voit hakea artikkelia myös Google Scholarilla, sillä kirjaston SFX-linkityspalvelu on yhteydessä Googlen tieteellisen tiedon hakemiseen erikoistuneeseen Google Scholar -hakukoneeseen.