Muotoilun opas: Lehdet

Painetut lehdet

Lehtihankinnan painopiste on elektronisissa lehdissä, mutta kaikilta yliopiston tieteenaloilta tilataan edelleen myös painettuja lehtiä.

Lehtien kuluvan vuoden numerot ja noin viisi edellistä vuosikertaa on sijoitettu oppimiskeskuksen toisen kerroksen lukusaliin.

• Lehtiä ei lainata.
  • Lehtiä voi hakea nimellä Aalto-Finnan perus- tai tarkennetulla haulla.

Vanhemmat vuosikerrat sijaitsevat K-kerroksen tiivishyllyissä - suljetuissa hyllyissä vuoteen 2000 saakka ja avoimissa hyllyissä siitä lähtien. Suljetussa kokoelmassa olevaa aineistoa voi pyytää käyttöön asiakaspalvelusta. Taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin lehdet säilytetään yleensä pysyvästi, muut noin 1-10 vuotta.

Lehtien hakeminen

Lehtihaku (Aalto-Finna)

Rajaus: verkossa saatavilla
Tiedonhakuportaali: Aalto-Finna

SFX-linkistä kokotekstiin

SFX-linkityksen avulla voi siirtyä suoraan artikkelin tai kirjan kokotekstiin, mikäli se on saatavissa elektronisesti Aalto-yliopiston lankaverkossa. Jos elektronista kokotekstiä ei ole, Aalto-Finnasta voi tarkistaa löytyykö aineisto painetuista kokoelmista. Mikäli aineisto ei ole saatavissa Oppimiskeskuksen kokoelmista, sen voi tilata käyttämällä kirjaston aineistonvälitys-palvelua.

Tee hankintaehdotus

Mikäli Oppimiskeskuksen kokoelmista puuttuu mielestäsi tärkeä lehti, voit tehdä siitä  hankintaehdotuksen:

oppimiskeskus@aalto.fi

Mikä on tieteellinen artikkeli?

Tieteelliset artikkelit julkaistaan tieteellisissä lehdissä (tiedejulkaisuissa, engl. scholarly journals). Artikkelit ovat tutkijoiden ja asiantuntijoiden kirjoittamia ja ne on suunnattu alan asiantuntijoille.

Useimpien tieteellisten lehtien artikkeleiden laadun takaa vertaisarviointi eli peer review. Vertaisarviointimenettelyssä saman alan asiantuntijat arvioivat tieteellisen käsikirjoituksen ja päättävät sen julkaisemiskelpoisuudesta.

Useissa tietokannoissa on mahdollista rajata haku tieteellisiin tai vertaisarvioituihin lehtiin.